Badagoni

Är en av yngsta men mest teknologiskt utvecklade fabriker som startades 2002 i Kakheti Provins, Zemo Khodasheni område.
 
Den moderna inglasade byggnaden står framför antika klostret Alaverdi. Man ser ett fantastiskt landskap i Alazani dalen där raka rader av gröna plantor med Kakhetiska druvor mognar under solens nergång. Här känner man under skinnet hur flera tusen års gamla traditioner av vinodling förenas med modern teknik och passion för vinet i strävan efter excellent kvalitet.
 
Den fokusen led BADAGONIs grundare till nära samarbete med välkänd italiensk vinexpert Donato Lanati och hans laboratorium Enosis, som ger kontinuerligt stöd för utvecklingen av BADAGONIs viner. Som resultat av detta framgångsrika samarbete är fabriken stolt över att kunna presentera ”Alaverdi Tradition” viner tillverkade med antik metod i stora QVEVRI kärl, nedgrävda i klostrets vinkällare.
 
Dessa viner utvecklades med direkt påverkan av Donato Lanati. BADAGONIs viner som presenteras i vår kollektion belönades flera gånger med internationella medaljer och diplom för unika egenskaper och sitt premium kvalitet. ”Vindruvan är som människan”, - sade BADAGONIs vinodlare till oss. ”Den födds, den växer, den mognar och ger frukt, och sedan dör den. Och när den dör, så gråter den som en människa.”
 
Sådan passion för sitt krävande arbete beundrar vi hos den fabriken. Det rör i hjärtat att se människor som skapar vinet med sådan kärlek. Den känslan vill vi förmedla till er, våra kunder, genom unika georgiska viner som har 7000 års historia i det vackra landet med berg, vinets vagga…