MUKADO

I flera generationer Uzunashvili familjen förknippas med vingårdar av prins Chavchavadze sedan år 1829.

Innovatör med entreprenörsanda har Prinsen introducerat europeisk stil av vinproduktion i Georgien med buteljering och lagring i ekfat. Aleksander Chavchavadze framstår även som en stor samlare av raritetsviner på sin herrgård i Tsinandali. Där även idag kan man stötta på flaskor daterade 1839 och även äldre årgångar.

Vinodlingar tog en stor areal från Tsinandali mikrozon fram till Mukuzani kontrollerad appellation. Där på höger sida av Alazani floden har man även idag bland de bästa förutsättningarna med rätt jordmån och mikroklimat för högkvalitativ vinodling i Kakheti, Östra Georgien.

Uzunashvili vinmakare förblev lojala till sitt uppdrag även när Tsinandali herrgård gick över till Ryska Kejserliga Familjen.

Den sista berömmelse med Diplom fick de från kejsaren Nikolaj II för sin förnäma och enastående vinproduktion, innan herrgården blev en statlig egendom efter revolutionen 1917.

I nutid Lado Uzunashvili, internationellt erkänd vinexpert med erfarenhet att arbeta i många år med vinproduktion i Australien, Frankrike, Marocko och med flertal forskningsprojekt i Japan och i Georgien vill förmedla sitt familjearv och presentera de mest eleganta vinerna från Mukuzani området. Så kom även varumärket MUKADO som kombination av två namn: MUKuzani + LADO.

MUKADO står för hög stil och elegans. Det är resultat av djupa forskningar, stor talang, mångårig erfarenhet och internationell expertis i vinproduktion, högkvalitativa vinodlingar med bästa terroir och noggrann följsamhet i varje produktionsled.