Telavi Wine Cellar

Hög kvalitet och traditionens noggranna följsamhet utpräglar TELAVI WINE CELLAR sedan vineriets etablering år 1915 nära till Kakheti regionens huvudstad Telavi.

Modern teknologi med isolerade ståltankar, pneumatiska pressmaskiner, temperaturkontrollsystem delar plats med traditionella franska ekfat och nedgrävda qvevri amforor i den stora vinkällare som kallas på georgiska ”Marani”.

MARANI som varumärke är numera välkänt och efterrågat av våra svenska kunder tack vare sin stabila kvalitet oavsett årgång!

Fabrikens egna vingårdar Kondoli kultiverades under senaste 300 år och blev ett riktmärke för druvans kvalitet med de bästa skördar från Kakheti. Där terrängen består av alluvial och lerig jordmån på en kalksten berg. Klimatet är varierande från fuktigt subtropiskt till kontinental under inflytande av de stora Kaukasusbergen från den vänstra stranden av Alazani River och Tsiv-Gombori bergskedja från höger. Kall luft strömmar ner i dalen från Kaukasus glaciärer och bildar en omgivande mikroklimat för kvalitativ vinodling med stora svängningar mellan dag och natt temperaturer som säkerställer perfekta förhållanden för druvas mognande.

Av de 240 hektar Kondoli vingårdar den största delen är planterad med originella georgiska druvsorter. Varje höst noggrant plockade mogna druvor kommer i händer av den skickliga gruppen av vinmakare med fransk oenolog som inbjudna experten för att återigen skapa fantastiska viner som mognar i ”Marani” vinkällare.

Fabriken har en stor portfölj av viner delad på olika kollektioner beroende på tillverkningssätt och ursprung.