KTW

Företagets grund lades i Guria, Västra Georgien, i slutet på XIX-talet. År 2001 barnbarnsbarn till grundare, Zurab Chkhaidze, startade “Kakhetian Traditional Winemaking”.

Med kombination av antik georgisk metod och modern teknologi tack vare smart marknadsföring har man fått fotfäste på marknaden under de svåra tiderna.

Så småningom med stöd av regeringen och externa investeringar öppnade företaget nya produktionsanläggningar i olika delar av Georgien: Patardzeuli, Velistsikhe, Keda samt flera vinkällare och även startade vinturismen till en helt ny pittoresk Akhasheni Wine Resort i Kakheti regionen.

I dagsläge företagets största prioritering är att exportera stor portfölj av bra viner, chacha och egen brandy ”Old Kakheti”, alltid med kvalitet i fokus enligt internationell standard ISO 22000:2005. Det kräver långsiktighet och strikt kontroll av produktion i varje led.

KTW group är i ständig utveckling med expansiv försäljning till Central Europa, USA och Asien. Idag är koncernen en av Georgiens största exportörer räknat inte bara i alkoholbranschen.

KTW viner deltar i de flesta internationella tävlingar och får berättigad uppmärksamhet med medaljer från år till år, vilket fångade nyfikenhet och vårt intresse att importera deras utvalda produkter till Sverige.