SCHUCHMANN WINES

Har ni någon gång vaknat upp till en vy av magnifika Kaukasus? Om inte bör man stanna åtminstone en natt på Château Kisiskhevi som tillhör SCHUCHMANN vingårdar, inbäddat i härlig miljö med utsikt över snöklädda Kaukasus bergkedja och gröna vinrankor.

Det charmiga gästhuset med egen restaurang är byggt som en del av vineriets komplex, där man får chans att se produktionsanläggningar, ha en oförglömlig vinprovning och träffa en av Georgiens framstående vinmakare i tredje generation Dr. Giorgi Dakishvili, som utmärkte sig med naturlig talang och känsla för produktion av traditionella qvevri viner med varumärke VINOTERRA.

Fabriken som äggs av tyske entreprenören Burkhard Schuchmann har egna vingårdar i område Kisiskhevi, Napareuli och Shilda, Kakheti provins (Östra Georgien).

Schuchmann vineriet är ett framgångsrikt exempel på hur utländsk kapital multiplicerad med georgiska kunksaper och engagemang för vinodling har snabbt förtjänat en titel av ”The best medium Enterprise” år 2011.

Vinproduktionen utförs enligt europeisk tillverkningsmetod under varumärke SCHUCHMANN och enligt antika georgiska stilen med maceration i qvevri lerkrus för att få orangea och röda viner från kollektion VINOTERRA, som har blivit vinnare av många tävlingar och redan fått berättigad uppmärksamhet hos svenska vinskribenter.