MUKADO Saperavi-Mtsvane

Art. nr Utgått från sortimentet
Mukado
2017

Ett unikt vin för Georgien, exklusivt från MUKADO

Alldeles egen spännande bouquet uppnås genom gemensam vinifiering av två helt olika sorter: den blåa Saperavi och den gröna Mtsvane som båda odlas i Kakheti, Östra Georgien, vilket mjukar upp den hårda maskulina sidan av Saperavi och tillför oförväntad blommig arom. Inspirationen kommer från mångåriga vetenskapliga forskningar av en av främsta enologer i Georgien med referens till antiken.

Man plockar för hand båda druvsorter och behandlar dem enskilt var för sig innan jemensam fermentering som pågår vid kontrollerad temperatur +22-24° C med naturlig jäst. Vinet macereras 21 dagar. Det är ett ståltanksvin utan inblandning av ekfat för att behålla fräschör och genuin karaktär av terroir utan främmande smakämnen.

Ett lyckat experiment att gifta två annorlunda druvor bindar ihop en ny molekulär struktur. Vinet rekommenderas till vilt, långkokt och även grillat kött, till lagrade ostar eller som aperitif.

En oförglömlig smakupplevelse för alla vinnördar att jaga ”den svarta panteren” i vilda jungel under en het sommarnatt. Förföriskt och farligt på samma gång!

-
Beställ Alla beställningar sker via Systembolaget.
Mer information
Typ

Torrt vin av blåa och gröna druvor

Arom

Blommigt och animaliskt på samma gång

Smak

Annorlunda smakupplevelse med inslag av lakrits, choklad, svarta plommon, kvitten, något pepprigt

Färg

Mycket mörk purpur, nästan svart

Ursprung

Kakheti

Producent

Mukado

Alkoholhalt

13% vol

Volym

750 ml